Queden menys de 24h pel tret de sortida de l'Ultra Pirineu. Es va anul·lar el 2020 però torna aquest cap de setmana amb força per omplir de corredors els carrers de Bagà i el Parc Natural del Cadí Moixeró. Hi serà el cerdà Kilian Jornet, que torna a casa per no perdre's aquesta prova de trail running. Disputarà la Salomon Ultra Pirineu de 100k, prova que va guanyar el 2012 i el 2015.

Com a novetat aquest 2021, hi haurà quatre proves amb sortida i meta a Bagà, per adaptar la cursa a la situació sanitària i més segura.

Com cada any, l’esdeveniment començarà amb la Molina Nit Pirineu KV® divendres dia 1 a les 19: 30h al telecabina de la Molina.

La prova reina continua sent l'emblemàtica Salomon Ultra Pirineu 100k®, que s'endureix per als 1.200 runners que prendran la sortida el dissabte 2 d'octubre a Bagà, i es converteix en una de les curses més exigents i internacionals de país amb 100km i 6.600m de desnivell positiu.

D'altra banda, es recupera l'antiga Salomon Marató Pirineu 42k® amb 2.800 metres de desnivell positiu i un recorregut de pur trail running resultat d'una fusió entre la Salomon Trail Pirineu i la Salomon Sky Pirineu. 1.300 corredors sortiran també de Bagà el 2 d'octubre.

La germana petita és la Salomon Mitja Pirineu 21k®, que canvia de data i de lloc passant a sortir i arribar a Bagà el diumenge 3 d'octubre a les 9:30h. Augmenta el desnivell a 1.450 metres, i millora el recorregut.

A més de Jornet, l'ultra Pirineu comptarà amb els millors corredors del món, entre ells, Dmytri Mityaev, Zaid Aid Malek, Artiz Egea, Jordi Gamito o Cristofer Clemente, entre d'altres. En el pla femení, Emelie Forsberg, Azara Garcia, Ragna Debats, Gemma Arenas, Ekaterina Mityaeva o Clàudia Galicia són alguns dels noms més destacats del cap de setmana.

Notícies del Pirineu