El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell presenta el projecte Motarrots, una iniciativa que té per objectiu recuperar, preservar i divulgar els malnoms amb que es coneix la gent de més de 120 pobles de la comarca.

A partir de la investigació del lingüista peramolí, Josep Espunyes, s’han recollit els diversos motarrots, que es poden trobar a la pàgina web del Consell Comarcal, amb una breu explicació de l’origen i un pdf per crear-ne samarretes, com les que s’han regalat aquest matí als alcaldes.
Alguns municipis, que tenien més d’un motarrot, han hagut d’escollir quin seria el més representatiu.

D’altra banda, en la trobada d’alcaldes també s’ha parlat sobre la posada en funcionament del túnel de Tres Ponts que s’espera que sigui a finals d’octubre i els participants han mostrat la seva preocupació per la falta de telecomunicacions a moltes parts de la comarca on avui en dia segueixen sense cobertura.

En l’acte també hi ha assistit representants d’Unió de Pagesos que han advertit que en 10 anys podria ser que l’Alt Urgell es quedi sense producció de llet per la situació crítica del sector.

Parlen al vídeo: ISIDRE DOMENJÓ, TÈCNIC CULTURA CCAU - MONTSE RIPOLL, TÈCNICA TURISME CCAU - JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA CCAU

Notícies del Pirineu