Baix Pallars ha decidit sumar-se a la resta de municipis del Pallars Sobirà i implantarà a partir del 4 d’octubre la recollida d’escombraries porta a porta. Aquest era l’únic municipi que encara no ho feia i en el darrer ple municipal es va decidir implantar-ho. El servei, però, no s’aplicarà a tots els pobles del municipi.

Des de l’Ajuntament destaquen que aquest sistema permetrà augmentar els índexs de recollida selectiva i a la vegada reduir les tones de residus que s’envien a l’abocador. Tot plegat, amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar els efectes del canvi climàtic i a ser més respectuosos amb el medi ambient.

Aquests dies ja s’han repartit els kits necessaris per poder dur a terme la recollida i s’ha informat als habitants de Gerri de com funcionarà el sistema. A banda, s’ha instal·lat un punt de recollida a l’aparcament, per si algun dia puntual algun veí o segon resident no pot treure les escombraries que toquen. Funcionarà amb un xip i cada veí tindrà una clau.

Parlen al vídeo: ANNA SENTINELLA, ALCALDESSA DE BAIX PALLARS

Notícies del Pirineu