Les escoles de Ribera de Cardós i de Llavorsí han incorporat enguany el primer cicle d’Infantil, de manera que ja poden acollir a infants a partir d’un any. En el cas de Llavorsí, fins el curs passat oferien el servei a través de l’escola bressol. La manca d’alumnes, però, va obligar a tancar-la, i perillava la continuïtat d’aquesta oferta escolar.

Les de Llavorsí i Ribera de Cardós són les primeres escoles rurals del Pallars Sobirà que incorporen aquest primer cicle. En el cas de Llavorsí, l’Ajuntament ha finançat les obres per adaptar els espais i crear una nova aula que acull als alumnes més petits.

Des dels tres ajuntaments de les valls de Cardós, mentrestant, veuen la incorporació d’aquest primer cicle com una oportunitat per atraure a noves famílies a la zona, ja que se’ls ofereix la possibilitat d’escolaritzar als infants des del primer any fins als 12, quan marxen a l’institut.

Parlen al vídeo: JOSEP VIDAL, ALCALDE DE LLAVORSÍ

Notícies del Pirineu