La Generalitat planteja un desplegament a l’Alt Pirineu i Aran a través de ‘hubs administratius’ a cada capital de comarca. L’objectiu és descentralitzar les seus del govern al territori, per evitar que tot se centralitzi a Tremp i a la Seu d’Urgell. L’objectiu és que a cada capital de comarca hi hagi unes dependències de la Generalitat que facin de finestreta única i on, a més, s’hi desplacin periòdicament els diferents delegats territorials. Tot plegat ho ha donat a conèixer el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, durant la seva intervenció al Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà, on ha anat a presentar-se i a informar, entre d’altres coses, del pròxim desplegament de l’executiu al territori.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha ofert l’edifici CITA, situat al municipi de Talarn, prop del pantà de Sant Antoni. Pérez, però, ha assegurat que no hi traslladaran la delegació, perquè aquesta fa funcions de finestreta única i volen que estigui a l’interior d’una població, com fins ara. Per la seva banda, l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha ofert un dels edificis del conjunt de Casa Mauri, assegurant que l’Ajuntament els el cediria gratuïtament a 50 anys. Pérez ha obert la porta a que cada comarca digui on vol que s’ubiqui aquest hub, i ha posat en valor l’aposta per descentralitzar que estan fent des de la delegació.

Parlen al vídeo: JORDI NAVARRA, PRESIDENT CONSELL D’ALCALDES PALLARS JUSSÀ

Notícies del Pirineu