El febrer de l’any passat es va posar en marxa l’única granja de cargols que hi ha a l’Alt Pirineu. Es tracta de Cargols Txambonet, situada a Vilaller, que va fer una aposta per un producte molt arrelat a Ponent però amb menys tradició a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Tot i això, i malgrat la pandèmia, després d’aquest primer any i mig, el projecte s’ha consolidat i ara els seus impulsors ja pensen en l’ampliació.

Ara mateix, produeixen uns mil quilos de cargols per temporada i asseguren que la resposta dels clients ha estat bona, ja que ha sortit un cargol molt carnós. La principal diferència amb els productors de Ponent és que a l’Alt Pirineu la producció s’ha de concentrar força més.

De moment, comercialitzen els seus cargols en diversos establiments de Vilaller i el Pont de Suert i també els fan arribar a restaurants tan de l’Alta Ribagorça com dels Pallars i l’Aran.

Parlen al vídeo: RAFAEL BADIA, IMPULSOR DE CARGOLS TXAMBONET

Notícies del Pirineu