La caravana de l’IQuiosc comença ruta a l’Alt Urgell amb parada a Coll de Nargó i Organyà per portar publicacions en català a petits municipis de la comarca. La iniciativa va començar l’any passat per pobles de l’Alt i el Baix Empordà, enguany amplia el recorregut i visita 10 pobles de les terres de Lleida.

Aquests primers dies de ruta, la caravana, ha fet parada a Coll de Nargó, Organyà, Bassella i Peramola. La iniciativa tornarà a l’Alt Urgell a finals d’octubre i de novembre a les mateixes poblacions.

El projecte vol equilibrar i fomentar l’accés a la cultura en pobles petits que es troben en desigualtat d’oportunitats amb la desaparició de quioscos i biblioteques. A part de les revistes que es poden trobar a la caravana, també s’ofereix una subscripció a publicacions amb un 50% de descompte.

La caravana, impulsada per l’Associació d’editors de revistes i digitals en català, també es podrà trobar al Pallars, concretament a Isona i Conca Dellà, els dies 27 d’octubre i 24 de novembre, al matí.

Parlen al vídeo: PERE GARCIA, MEMBRE IQUIOSC

Notícies del Pirineu