Prullans ha acollit aquest cap de setmana la 5à edició de la Fira Arç, dedicada als fruits i herbes oblidades de Catalunya. L'objectiu és donar a conèixer les varietats que creixen a l'entorn i els seus usos aplicats a la cuina, la cosmètica o la salut. L'any passat es va haver de suspendre per la situació de pandèmia però enguany s'ha reprès en format reduït.

Farigola, dent de lleó, magrana, codony i moltes altres plantes remeieres, fruits i herbes han format part de l'exposició, situada a l'Edifici Sant Esteve. A més al llarg del dissabte s'han organitzat diferents activitats, com ara presentacions literàries o un taller de fermentats.

Diumenge ha tingut lloc una sortida guiada pel parc Natural del Cadí- Moixeró per descobrir les plantes i fruits a la natura.

La Fira Arç compta amb suport de l’Ajuntament de Prullans, Cerdanya EcoResort, el Consell Comarcal de la Cerdanya, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. L'esdeveniment també té la implicació d’una vintena de voluntaris i voluntàries.

Parlen al vídeo: MONTSE LÓPEZ, VOLUNTÀRIA FIRA - PILAR URBANO, VOLUNTÀRIA FIRA

Notícies del Pirineu