Concentracions a diferents pobles del Pirineu per donar suport a Carles Puigdemont i condemnar l’actuació de l’Estat i el sistema judicial espanyol. A la Seu d’Urgell, una seixantena de veïns, s’han trobat a la plaça dels Oms en la protesta convocada per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, juntament amb ANC i Òmnium.

El 130è president va ser detingut en una visita a l’Alguer on hi havia anat per participar a l’aplec internacional de cultura catalana Adifolk. Puigdemont ha estat posat en llibertat, tot i això haurà de comparèixer el 4 d’octubre davant el jutge de Sàsser.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, creu que és necessari el suport de la gent per recordar als represaliats del moviment independentista que no estan sols.

D’altra banda, a Puigcerdà s’han aplegat unes dues-centes persones en una manifestació pels carrers del nucli urbà. A Tremp s’han concentrat una cinquantena de veïns a la plaça de la Creu.

Parlen al vídeo: MARTÍ RIERA, REPRESENTANT AMI I VICEPRESIDENT CCAU - BONAVENTURA MOLLEVÍ, ANC ALT URGELL - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDE LA SEU D’URGELL

Notícies del Pirineu