Els Bombers de la Generalitat han realitzat gairebé 270 rescats de muntanya aquest estiu a la zona del Pirineu. D’aquests, uns 70 s’han fet amb l’helicòpter medicalitzat que des de l’1 de juliol s’està de forma fixa al territori. L’aparell i el seu personal s’estan 220 dies a Tírvia i la resta a l’aeroport de la Seu. Una distribució que s’organitza en funció del risc previst cada jornada.

I és que els dies de risc alt, una de les zones on es fan més rescats és al Pirineu Occidental, principalment al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Des del Govern han volgut insistir que amb aquest nou model no s’ha reduït el servei que hi havia a Tírvia, com es va denunciar inicialment des del Pallars Sobirà, sinó el contrari.

Des del SEM han destacat que el fet de poder atendre a les persones rescatades des del mateix helicòpter permet pal·liar el dolor des del primer moment i, fins i tot, elaborar un primer informe per a l’hospital que les rebrà.

Parlen al vídeo: MIQUEL LÓPEZ, CAP DE GRAE BOMBERS - RICARD PÉREZ, DELEGAT DE LA GENERALITAT A L’ALT PIRINEU I ARAN

Notícies del Pirineu