L'àrea de pneumologia de la clínica respiratòria La Solana d'Oceja, que coordina el doctor Joan
Lluís Aliaga de l'Hospital de Cerdanya, ha dissenyat un tractament de recuperació per a pacients afectats de COVID-19 que pateixen fatiga crònica. Es tracta d'un programa de rehabilitació per a persones que, havent passat la malaltia, pateixen encara seqüeles, com dolor muscular, cansament o taquicàrdies.

Des del centre sanitari transfronterer expliquen que el 30% de les persones que han passat la COVID-19 tenen símptomes de fatiga durant el primer mes, que després desapareixen, però que un 10% tenen aquestes seqüeles més de tres mesos. Els primers 15 pacients que s'han sotmès al programa han evidenciat la seva efectivitat.

El tractament es basa en un programa complet de disciplines que conjuguen l'activitat física
regular, la dieta equilibrada, el suport i el seguiment psicològic i la fisioteràpia. Un seguit de teràpies que ofereix la clínica respiratòria d'Oceja des de fa més de trenta anys.

Un del quinze pacients que van patir la covid i que han seguit aquest tractament és l'Alejandro. Ell va estar ingressat a la UCI i, després d'un mes i mig, va reingressar per una trombosi al pulmó. Va ser llavors quan des de l'hospital cerdà li van proposar entrar a formar part del programa.

Els bons resultats d'aquest programa es van donar a conèixer durant la jornada de salut que el mes passat va organitzar el Museu de Llívia amb col·laboració amb l'Hospital de Cerdanya.

Parlen al vídeo: JOAN LLUÍS ALIAGA, PNEUMÒLEG HOSPITAL DE CERDANYA - ADRIANA CASTANYÉ, DIRECTORA CLÍNICA RESPIRATÒRIA LA SOLANA OCEJA - ALEJANDRO ACEBEDO, PACIENT POST-COVID

Notícies del Pirineu