El projecte per crear un centre de desenvolupament i recerca sobre la llet i el formatge a la Seu d’Urgell, presentat per la CUP, tira endavant amb el suport de l’ajuntament de la ciutat i el Departament d’Alimentació, Agenda Rural i Acció Climàtica del Govern.

La pròxima reunió, que s’ha de celebrar a principis de novembre, comptarà amb altres agents del territori i experts que formaran una taula de treball per concretar el projecte i tirar-lo endavant.
L’alcalde, Francesc Viaplana, assegura que aquesta iniciativa no només tindrà repercussió a la Seu, sinó que s’estendrà a tot el Pirineu.

Des de la CUP asseguren que la proposta, a part d’impulsar el sector làctic, també té per objectiu potenciar el sector ramader, fixar població al Pirineu i permetre fer una gestió forestal per prevenir incendis.

El centre de recerca es podria emplaçar a les instal·lacions de la Ciutadella, a Castellciutat.

Parlen al vídeo: CARMEL MÒDOL, SECRETARI ALIMENTACIÓ GOVERN - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDE LA SEU D’URGELL -BERNAT LAVAQUIOL, CUP