Puigcerdà ha revalidat el segell de Viles Florides de Catalunya, obtenint una qualificació de tres Flors, d'una escala màxima de 5. Es tracta d'un moviment que treballa per millorar la imatge dels municipis adherits i del país. L'associació catalana va celebrar divendres passat el lliurament de les Flors d'Honor i el jurat ha tornat a atorgar les 3 flors a la capital cerdana. Des de l'ajuntament s'han mostrat satisfets de tornar a rebre aquest reconeixement i esperen arribar a la quarta flor l'estiu vinent.

Cada any, quan s’acosta el bon temps, es planten flors a tot al centre de la Vila, a l’Avinguda Catalunya, a places i passejos per tal que Puigcerdà sigui una vila més agradable a veïns i visitants. Les flors escollides són sempre les més adients per al clima de muntanya, factor que també condiciona a no poder plantar-les flors fins a finals de maig. Les més abundants són petúnies, begònies i roses, entre d’altres.

Actualment 154 poblacions catalanes formes part del Viles Florides i entre elles també n'hi ha quatre del Principat d'Andorra.

A més de Puigcerdà, la Seu d'Urgell també renova les 3 flors, mentre que Vilaller, a l'Alta Ribagorça, Esterri d'Àneu i Rialp, al Pallars Sobirà, han rebut dues flors.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT AJUNTAMENT PUIGCERDÀ