L’ajuntament de la Seu d’Urgell crea un itinerari de papallones en un recorregut que comença a la mateixa ciutat i que arriba fins al Pla de les Forques, per l’antic camí que unia els nuclis de la Seu amb Calbinyà.

Aquesta ruta, que ja fa més de 10 anys que s’utilitza com a Seguiment de Bioindicadors, ha identificat més de 70 tipus diferents de papallones. Això indica que és una de les zones més diverses respecte als ambients de muntanya mitjana a Catalunya.
Pròximament es preveu la plantació d’espècies nutrícies que serveixen d’aliment per les larves, aquestes permetran augmentar la biodiversitat de la zona i facilitar-ne l’observació.

Per prendre consciència de la important biodiversitat que es troba a la Seu, s’ha realitzat el primer BioBlitz, un inventari de biodiversitat, en el qual s’han identificat 54 espècies de flora, 34 d’ocells i 15 de papallones.

Parlen al vídeo: NÚRIA TOMÀS, REGIDORA DE MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT