La Pobla de Segur ha demanat una subvenció de 3,5 milions d’euros a la Generalitat, en el marc dels fons europeus Next Generation, per potenciar els esports de natura. L’objectiu del consistori és, d’una banda, obrir la Pobla als rius i al pantà que l’envolten. De l’altra, vol crear-hi espais adequats per a la pràctica de l’esport, per tal de diferenciar-se com a destinació de turisme actiu.

Per tot plegat, ha planificat quatre grans actuacions.

També es vol arreglar el parc dels Raiers, on conflueixen la Noguera Pallaresa i el Flamisell així com arreglar el camí de Ribera i que es pugui arribar en bicicleta fins a la Figuereta. Allà es voldria arranjar la carretera alternativa als túnels de Collegats per poder arribar en bicicleta de carretera fins al Pallars Sobirà. D’aquesta manera, es donaria continuïtat a la via verda que pujarà pròximament des de Terradets.

Parlen al vídeo: MARC BARÓ, alcalde de la Pobla de Segur