Des de fa uns mesos el Consell Comarcal de Cerdanya estudia la manera de donar un nou impuls a l'escorxador transfronterer, un equipament situat a Ur que es va posar en marxa la primavera del 2017. Només un 20% dels ramaders que utilitzen actualment les instal·lacions són catalans i, per tant, cal veure per què l'escorxador no respon a les necessitats del sector.

La realitat és que molts ramaders cerdans troben preus més econòmics on sacrificar el bestiar a comarques veïnes o fins i tot a l'àrea metropolitana.

Per tot plegat, el Consell Comarcal ha decidit crear una taula de treball que ajudi a captar els ramaders de la Baixa Cerdanya, tenint en compte la seva opinió.

Des del Consell Comarcal recorden la gran inversió que va suposar la construcció de l'escorxador transfronterer i per això està decidit en trobar un model que permeti aprofitar les instal·lacions.

L'equipament, promogut pel Consell Comarcal de Cerdanya i el Sindicat de l'Escorxador de Bourg-Madame, es va finançar al 50% pels dos socis i ajuts europeus amb un cost de cinc milions i mig d'euros. Es va començar a construir l'any 2009 i, després de diverses aturades, es va posar en marxa l'abril del 2017.

Parlen al vídeo: ISIDRE CHIA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA