Els productors de poma ecològica de muntanya auguren una bona collita aquesta tardor. Les gelades de la primavera van afectar més altres zones, així que les pomeres de Cerdanya, situades en alçada i amb una floració més tardana, han pogut produït força.

Una de les plantacions que formen part de la cooperativa Biolord és la Tossuda d'Olopte. Aquí la producció ha estat bona i esperen poder començar a collir pomes en les properes setmanes.

Darrere la Tossuda hi ha l'Ariadna i el seu soci, que van deixar Barcelona per instal·lar-se al Pirineu i ser agricultors. Ella dissenyadora gràfica i ell sociòleg, l'any 2018 van llogar aquesta aquest terreny d'una hectàrea per plantar-hi 2000 pomeres de tres tipus: ladina, golden orange i crimson crisp, varietats que s'adapten bé al clima de la comarca.

Fins l'octubre esperen recollir uns 3000 quilos de pomes, prop del doble que l'any passat.

A banda d'aquesta, la cooperativa Biolord també té plantacions de pomeres a Nèfol, al municipi de Bellver de Cerdanya, i a altres comarques pirinenques, com el Pallars Sobirà o l’Alta Ribagorça.

Parlen al vídeo: ARIADNA SALVADOR SZMIDT, SÒCIA POMA ECOPIRINEU 'LA TOSSUDA'