La ruta aèria per connectar l’aeroport Andorra – La Seu d’Urgell amb el de Madrid sortirà a concurs perquè comenci a ser operativa durant el 2022. El Consell de Ministres del Govern d’Andorra ha aprovat les bases proposades pel titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

Les companyies interessades poden presentar ofertes per obtenir una retribució del Govern andorrà que permetria assegurar la viabilitat econòmica del primer any d’explotació dels vols. El pressupost de 650.000 euros, és el màxim que es pagarà en cas de no arribar al nombre mínim de seients venuts.

Tot i que la previsió seria iniciar la connexió aèria durant el 2022, les empreses interessades poden proposar que sigui el desembre de 2021 per coincidir amb l’inici de la temporada d’esquí.

La companyia s’haurà de comprometre a operar a l’aeroport Andorra – La Seu d’Urgell dues vegades per setmana amb avions ATR Aircraft, d’almenys 48 places, durant el primer any de funcionament. També es permet presentar propostes que superi aquesta condició, com augmentar la freqüència o afegir noves destinacions.

Entre altres criteris d’adjudicació es valorarà la capacitat per connectar amb altres companyies aèries i altres destinacions una vegada l’aeronau sigui a Madrid, la capacitat de màrqueting per arribar a clients potencials, la mida de la flota i la capacitat de resposta davant interrupcions operatives no programades.

El concurs públic és internacional amb modalitat de contractació urgent per començar la comercialització de vols durant la temporada d’hivern. Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al dia 30 de setembre.

Una setmana més tard del tancament del concurs, la companyia aèria guanyadora signarà un contracte amb el Govern d’Andorra.