L'Alta i la Baixa Cerdanya han signat un conveni per a la creació i difusió única d'un circuit transfronterer per a ciclistes, que podria recórrer fins a 500 quilòmetres. L'acord s'ha formalitzar durant la 38a edició de la Diada de Cerdanya, que ha tingut lloc aquest diumenge a Vallcebollera.

Un altre dels temes centrals de la Diada cerdana han estat els productors agroalimentaris locals. Els representants polítics de les dues bandes han acordat donar un nou impuls a aquest tipus de productes, ja sigui creant un mercat de productors de la zona, un grup de coordinació per controlar el suport de les administracions o bé dissenyant un catàleg conjunt de productes online i en paper. També s'ha parlat de la dificultat que tenen alguns productors per accedir a les terres.

La trobada, organitzada per l'Institut d'Estudis Ceretans, ha comptat una quarantena d'assistentes, entre els quals hi havia alcaldes i representats d'una vintena d'ajuntaments. A banda de l'Assemblea General, la Diada de Cerdanya també ha inclòs un mercat de productes locals,una passejada cultural, sardanes, gegants, animació musical i danses tradicionals.
Recordem que aquesta festivitat es celebra cada any en una població diferent.

Parlen al vídeo: GEORGES ARMENGOL, PRESIDENT COMUNITAT COMUNES PIRINEUS CERDANYA - ISIDRE CHIA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA