Feia uns 30 anys que a Urús no hi havia botiga de queviures. Fins aquest estiu, quan la Gemma i el seu company han obert aquest establiment just a l'entrada de la població. Feia temps que els rondava la idea d'obrir un negoci així a Das, on viuen, o a Urús i, aprofitant que el local és de la família, van decidir fer-ho realitat.

Com explica la Gemma, la botiga ha tingut molt bona acollida, tant dels veïns i veïnes que viuen tot l'any a Urús com dels segons residents que hi passen temporades. Tots ells poden trobar-hi productes d'alimentació – amb un espai dedicat als productes locals-, prendre un cafè, comprar el pa o xerrar una estona, ja que la botiga també és un punt de trobada.

La nova botiga s'afegeix al restaurant i al bar que hi ha a Urús. De fet, no és l'únic poble petit de Cerdanya que té botiga de queviures. I és que en els darrers anys han anat apareixent nous negocis a llocs on pràcticament no hi ha serveis, com per exemple Sanavastre o Prats.

Parlen al vídeo: GEMMA ARDERIU, PROPIETÀRIA BOTIGA 'AGRÚS'