El primer agermanament municipal entre Àustria i Catalunya es produeix per l’exiliat olianès, Ramon Frederic de Vilana–Perles. Els municipis d’Oliana i Biedermannsdorf s’uneixen a través de la figura històrica del Comte nascut al poble de l’Alt Urgell.

Vilana–Perles va ser assessor de política exterior de l’emperador Carles VI a partir de 1714 i va adquiriar una bona reputació a la cort imperial. Després d’un any, i amb l’adquisició de terres a la Baixa Àustria, el Comte es va exiliar a Biedermannsdorf, on encara continua omnipresent el seu llegat com a protector de la comunitat.

Aquest agermanament entre els dos municipis, que ha rebut el suport de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Europa Central, vol reforçar les relacions institucionals i culturals entre les dues comunitats.

Tot i que alguns membres de l’ajuntament d’Oliana havien de viatjar aquest setembre a la població austríaca per fer oficial l’agermanament, per causes de la COVID ha estat impossible fer el desplaçament i s’ha previst fer un acte conjunt el 23 d’abril de 2022.

Parlen al vídeo: CARME LOSTAO, ALCALDESSA OLIANA