Dos avaluadors de la UNESCO són aquests dies a la zona del Geoparc Orígens per comprovar què s’hi ha fet en aquests primers quatre anys de vida. Van arribar dimarts i s’hi estaran fins dissabte i aquest dijous se’ls ha ofert un sopar a Castell de Mur amb representants de tots els territoris per on s’estén el Geoparc, el Pallars Jussà i parts del Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i la Noguera.

Els avaluadors, són el francès Nicolas Klee i la italiana Alessandra Casini. Tots dos han destacat la importància d’aquestes avaluacions per constatar si s’estan aplicant els barems de la UNESCO i s’estan complint els criteris per seguir sent Geoparc.

Tot i que el resultat final de l’avaluació es tindrà a final d’any, aquest dissabte al matí els avaluadors es reuniran amb els tècnics del Geoparc per apuntar-los quins són els punts febles que cal millorar i quins els aspectes més positius.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, PRESIDENTA DEL GEOPARC ORÍGENS - ALESSANDRA CASINI, AVALUADORA DE LA UNESCO