Les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han tancat la temporada d'estiu amb bones xifres d’afluència i s’han consolidat com a propostes molt ben valorades pel turisme de proximitat. La Molina, Vall de Núria, Vallter i Boí Taüll han rebut aquests mesos d'estiu gairebé 140.000 persones, que han gaudit de les activitats a la natura i de l'esport a l'aire lliure. Això representa un creixement del 6% respecte l'estiu passat, que ja va ser bo.

En el cas de La Molina, amb el Telecabina Cadí-Moixeró i el Bikepark com a principals atractius, ha rebut 43.129 persones, molt a prop de les 46.236 del mateix període de l’any passat. L’estació de la Cerdanya continuarà oberta els caps de setmana fins al 3 d’octubre i també obrirà el divendres 24 de setembre.

Per la seva banda, Boí Taüll ha obert per primera vegada a l’estiu activitats i serveis a l’entorn de l’estació amb nous circuits de bicicleta de muntanya i bicicleta elèctrica i un punt de restauració a la base de Pla de Vaques.

Si sumem el nombre de visitants de les estacions de muntanya a les registrades als trens turístics i al Parc Astronòmic del Montsec que gestiona el grup Ferrocarrils, s'arriba a les 270.000 persones, el que suposa un 29% més que la temporada d’estiu de l’any passat.

La presidenta d’FGC, Marta Subirà ha destacat la consolidació dels protocols covid i l'auge del turisme local com a factors clau per a aquests bons resultats.

FGC ja treballa per a la temporada d’hivern.

Parlen al vídeo: