La cooperativa Alba Jussà oferirà a partir del gener que ve un nou servei d’habitatge per a persones amb discapacitat intel·lectual del Pallars Jussà i comarques properes. S’ubicarà a la Pobla de Segur i serà un equipament públic d’acolliment residencial, de caràcter temporal o permanent, adreçat a persones amb un grau de discapacitat intel·lectual igual o superior al 33% que necessiten la provisió d’un servei amb suport de caire residencial. Seran dos pisos amb habitacions individuals i jardí que es convertiran en una casa adaptada i amb suport per les persones que vulguin anar-hi a viure. Aquest nou projecte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de la Pobla, neix de la necessitat detectada a la comarca després que persones i famílies manifestessin la voluntat d’algunes d’elles d’emancipar-se del nucli familiar amb els suports necessaris. També es va constatar la preocupació de les famílies envers el futur dels seus fills o familiars quan ells no hi siguin o no puguin seguir sent un suport. Aquesta Llar Residència serà la primera i única als Pallars Jussà i Sobirà i a l’Alta Ribagorça. Durant aquesta tardor s’aniran oferint jornades de portes obertes als pisos i sessions informatives.