El Museu de Llívia ha tancat l'estiu amb bones xifres, recuperant així el nombre de visitants del 2019. Del 24 de juny fins al 31 d'agost, les instal·lacions museístiques han atret uns 5400 visitants, més unes 500 persones que s'han inscrit a les activitats programades des de l'equipament. De fet, només a l'agost, 3.600 persones han visitat el centre cultural.

Els responsables del Museu llivienc han ofert una trentena d'activitats entre visites guiades al Museu i al patrimoni històric i cultural de la vila, conferències, joc de pistes, exposicions i debats, entre altres. Tot plegat per arribar a tots els públics.

L'altra novetat destacada del museu ha estat el fet que la totalitat de les conferències i xerrades s'han emès en línia la qual cosa ha permès que uns 50 d'usuaris en directe, i altres 400 en diferit, han tingut accés al contingut dels actes.

El perfil del visitant és majoritàriament persones majors de 60 anys i famílies. Hi ha hagut un repunt de joves, ja que des de la pandèmia s'ha incrementat el turisme de proximitat.

Del total de les activitats dutes a terme, s'han fet 18 visites guiades aquest estiu amb una mitjana de 7-8 usuaris per visita. El joc de pistes familiar que ofereix el museu ha estat sol·licitat per un centenar de famílies.

Cal recordar que l’exposició “Memòries de pedres, els gravats rupestres de la Cerdanya i Llívia”, es podrà veure fins al gener, mostra que també ha estat un atractiu més a les visites que ha tingut aquests mesos el museu.

Parlen al vídeo: GERARD CUNILL, DIRECTOR MUSEU MUNICIPAL LLÍVIA