El Consell Comarcal del Pallars Jussà s’ha reforçat tècnicament per poder gestionar les convocatòries de fons europeus. Així, l’àrea de gerència, que és la que coordina aquestes tasques en les diferents convocatòries subvencionades els darrers anys, ha anat incorporant alguns tècnics a aquestes tasques, per tal de conformar un equip de treball més ampli per afrontar les diferents convocatòries. Tot plegat, coincideix també amb els anuncis relacionats amb el programa de fons europeus de recuperació post pandèmia Next Generation. De moment, l’ens està analitzant els projectes que li han fet arribar els ajuntaments de la comarca per si poden ser susceptibles de ser inclosos en les convocatòries dels diferents programes de cooperació que puguin anar sortint. Igualment, aquest setembre el Consell Comarcal incorpora una nova tècnica per gestionar un projecte FEDER ja atorgat i que s’ha de desenvolupar els propers dos anys. Des de la Junta de Govern de l’ens han indicat que l’objectiu és aconseguir el màxim d’inversions al Pallars, de cara a incentivar l’economia i ajudar així al teixit productiu de la comarca.