El Consell Comarcal de Cerdanya ha entregat aquest dimarts les beques 'Mise en place' a quatre estudiants del Cicle de Grau Mig de Cuina i Gastronomia, que s'imparteix a l'INS Pere Borrell de Puigcerdà. L’objectiu d’aquestes beques, emmarcades en el Programa Referent d’Ocupació Juvenil, és facilitar l'accés a aquests estudis a les persones interessades que no poden assumir el cost de la matrícula. De fet, el factor econòmic feia que, en alguns casos, no acabessin fent la inscripció. Amb aquests ajuts també es vol promoure la millora de l’ocupabilitat dels joves cerdans, alhora que s’ajuda a contribuir en la millora del sector de la restauració de la comarca.

D'aquestes quatre beques, dues s'han donat a estudiants de primer curs i dues a alumnes de segon. Gràcies a la beca, el consell comarcal es farà càrrec dels gairebé 500 euros que costa la matrícula a primer i dels 200 de la de segon.

Per poder optar a la beca, els estudiants han de complir una sèrie de requisits.

En total, una vintena d'estudiants cursaran enguany el cicle formatiu de Cuina i Gastronomia a Puigcerdà, uns estudis que s'ofereixen des de fa 4 anys.

Parlen al vídeo: GEMMA VALERI, REFERENT OCUPACIÓ CC CERDANYA