El Pont de Suert ha acollit aquest dimarts unes jornades formatives consistents a desplegar un hospital d’emergències, pensat per ser utilitzat en casos de grans catàstrofes. Es tracta d’una acció en el marc del projecte europeu Egalurg, que vol crear una xarxa transpirinenca d’urgències per millorar l’assistència en comunitats aïllades. Tot i que s’està pendent de signar els convenis corresponents entre les administracions, ja s’ha començat a treballar tècnicament. Així, s’ha desplegat aquesta unitat mòbil única a Europa, pensada per poder atendre fins a 18 malalts, 8 d’ells crítics. Es pot posar en marxa en 45 minuts i té una superfície de 120 metres quadrats.

A banda de personal del SEM, en aquesta jornada també hi han participat equips de França, el País Basc i Navarra.

Parlen al vídeo: DANIEL BERGARA, RESPONSABLE DE PLANIFICACIÓ DEL PROJECTE - JOSÉ RAMON ROPERO, CAP TERRITORIAL SEM ALT PIRINEU- ARAN I PONENT