Als Pallars i a l’Alta Ribagorça han estat 3.483 els alumnes des d’educació infantil fins a Batxillerat i Cicles Formatius, que han tornat a classe aquest dilluns. Les mesures sanitàries amb motiu de la pandèmia han estat, encara, les protagonistes d’aquest retorn. De fet, en un dels centres d’aquestes comarques que aplega a més alumnes, el Valldeflors de Tremp, han estat ben visibles ja a l’entrada. Així, igual que el curs passat, els alumnes entren per grups bombolla per intentar minimitzar el contacte entre ells. La pandèmia, però, també s’ha fet notar en un altre sentit.

Pel que fa a les xifres ofertes per la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, a l’Alta Ribagorça hi han començat el curs 680 alumnes, al Pallars Jussà, 1.881 alumnes i al Pallars Sobirà, 922 alumnes. Des de la delegació també han informat que, en el marc del programa de les escoles bressol rurals se’ n’han posat en funcionament dues, la de Llavorsí i la de la Vall de Cardós.

Parlen al vídeo: DIEGO ROLDÁN, DIRECTOR ESCOLA VALLDEFLORS DE TREMP