El refugi del Gall Fer, a 1.700 metres d’alçada, ha estat l’espai triat enguany per la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran per fer-hi l’acte commemoratiu amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Així doncs, fins a aquest indret del municipi d’Alins s’hi han desplaçat aquest divendres a la tarda una trentena d’autoritats i personalitats de la vegueria. L’objectiu de fer l’acte en aquest refugi ha estat posar en valor la importància dels espais naturals així com de l’excursionisme

Durant l’acte també s’ha volgut posar en valor la cultura. Així, d’una banda, l’escriptor Pep Coll ha ofert una detallada explicació sobre els dos viatges que va fer Verdaguer pel Pirineu. De l’altra, el guitarrista Jordi Mestre ha interpretat diverses cançons i ha explicat el projecte SoulMountain, on barreja les seves dues grans passions, la música i l’alpinisme.

L’acte també ha comptat amb la intervenció d’un representant de la Federació d’Entitats Excursionites de Catalunya i s’ha clos, com de costum, amb el cant dels Segadors.

Parlen al vídeo: RICARD PÉREZ, DELEGAT DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN - MANEL PÉREZ, ALCALDE D’ALINS - JORDI MESTRE, MÚSIC