La Seu d’Urgell celebra la Diada amb actes institucionals durant el matí. A la Plaça Sant Josep de Calassanç s’ha fet la lectura d’un manifest d’Òmnium Cultural i un text musicalitzat per l’escola de Teatre de la Seu que ha volgut reivindicar el paper dels joves en el país.

Les lectures han començat a primera hora perquè la gent que ha marxat en autobus a la manifestació de Barcelona pogués gaudir dels actes de la Seu. A partir de les 11h del matí a Plaça Catalunya s’ha hisat la Senyera mentre els assistents interpretaven l’himne nacional, el Cant dels Segadors.

La programació de la Diada Nacional de Catalunya a la Seu ha acabat amb una ballada de Sardanes acompanyats per la Cobla Tàrrega. D’altra banda, l’Assemblea Nacional Catalana ha organitzat el desplaçament fins a la capital catalana per assistir a la concentració.

La comarca de l’Alt Urgell ha tingut la seva representació en el segon tram de la marxa, juntament amb la resta de comarques de l’Alt Pirineu.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE LA SEU D’URGELL