Els 755 alumnes de l'Institut de secundària Pere Borrell de Puigcerdà, l'únic a la comarca, també han tornat aquest dilluns a les aules. Aquest primer dia ha estat per conèixer el centre, els companys i els professors i per això s'han fet dinàmiques de grup. Com l'any passat, es mantenen la majoria de mesures anti covid, és a dir, entrades esglaonades i per diferents portes, mascareta o grups bombolla. Des de la direcció del centre expliquen que, al ser el segon inici de curs amb pandèmia, ja tenen els protocols consolidats.

Un cop engegat el curs, des del centre confien en que es desenvolupi amb una certa normalitat i que no s'arribi a la situació que es va viure a finals de l'any passat, amb un gran nombre d'alumnes i professors confinats.

El centre té aquest curs menys alumnes matriculats a l'ESO però més als estudis postobligatoris, és a dir, Batxillerat i Cicles formatius. Una tendència general a nivell català.

A més dels 755 estudiants, aquest dilluns també enceten un nou curs 86 mestres, dels quals 25 s'incorporen enguany a l'institut.

Pel que fa a nivell comarcal, avui han tornat a classe prop de 2000 alumnes d'Ed Infantil, Primària i Secundaria, 80 de Batxillerat i 111 estudiants de cicles formatius.

Parlen al vídeo: AMAYA GARCIA, DIRECTORA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ