La Col·legiata de Santa Maria de Mur acull aquestes setmanes una exposició per rememorar l’arrencada de les seves pintures, coincidint amb el centenari d’aquells fets. Mur al descobert, l’arrencament i venda de les pintures que van salvar el romànic català és el títol que s’ha donat a aquesta mostra, que pretén posar en valor aquells fets, que van suposar un punt d’inflexió en la preservació i protecció de l’art a Catalunya

Entre els personatges que protagonitzen l’exposició hi ha l’arquitecte Domènech i Montaner, el president de la Mancomunitat, Prat de la Riba, el col·leccionista Lluís Plandiura o el mossèn que va autoritzar la venda. De moment, la mostra està tenint una bona afluència de públic.

L’exposició, comissionada per Sisco Farràs, s’estarà encara uns mesos més a la Col·legiata de Santa Maria de Mur i després es farà itinerant.

Parlen al vídeo: CONXI RODRÍGUEZ, REGIDORA DE CULTURA DE CASTELL DE MUR