Prullans tornarà a acollir la Fira Arç, dedicada als fruits, plantes i herbes oblidades de Catalunya. L'any passat la pandèmia va forçar a suspendre-la però enguany es reprèn amb força, amb la setena edició. Tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 d'aquest mes i, com sempre comptarà amb diverses activitats.

Divendres al matí tindrà lloc una Jornada tècnica on es parlarà de les varietats tradicionals del Pirineu, a càrrec de Marc Talavera i Jana Peters, membres del Col·lectiu Eixarcolant.

Dissabte, el dia central de la fira, els visitants podran veure l'exposició de diversos plantes i fruits a l'edifici Sant Esteve. L'horari serà de 10 del matí a dues i de quatre de la tarda a vuit del vespre. Al mateix espai es presentarà el llibre "Arbres de la Cerdanya i el Capcir" d'Enric Orús i "El Vell Hivernàs"de Ventura Altarriba.

A més de l'exposició i de les presentacions literàries, la fira comptarà amb un taller de fermentats dissabte a la tarda i una sortida diumenge pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, per descobrir aquests
vegetals a la natura.

La Fira Arç pretèn ser una mostra de les herbes i les plantes remeieres, així com als fruits silvestres i altres productes naturals que amb el pas dels anys han anat quedant oblidats. L'objectiu és doncs donar-los a conèixer i recuperar-ne el seu ús.

Compta amb suport de l’Ajuntament de Prullans, Cerdanya EcoResort, el Consell Comarcal de la Cerdanya, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el Parc Natural del Cadí-Moixeró.