La nova marató de vacunació sense cita prèvia, que ha tingut lloc aquest divendres a la Seu d’Urgell, no ha tingut molta afluència de gent. Eren pocs els que a primera hora s’esperaven per rebre la vacuna. L’organització ha remarcat que queda poca gent sense haver rebut la primera dosi i això fa que no es formin cues com en les jornades de vacunació.

L’Institut Català de la Salut ha volgut facilitar la vacunació entre la població adulta i adolescent, els menors d’entre 12 i 16 anys han hagut d’assistir acompanyats del pare, mare o tutor legal. Aquesta nova cita que vol incrementar la immunitat entre els grups més joves de població ha tingut lloc a la zona esportiva de la Seu, uns dies abans de l’inici del curs escolar. En la marató aquest matí s’han administrat 115 dosis.

L’Alt Urgell ja compta amb més del 64% dels habitants amb la pauta completa. Un 90% dels majors de 80 anys ja han rebut les dues dosis de la vacuna, en canvi el grup de 12 a 15 anys només en són el 43%.
Cal remarcar que el risc de rebrot es troba actualment en 50 punts, a un nivell moderat, i que només un 2% de les PCR que s’han realitzat aquests dies són positives.