L'ajuntament de Llívia treballa en la recuperació dels camins i els senders del seu terme municipal. El primer pas ha estat desbrossar-los i adequar-los i posteriorment es senyalitzaran per identificar-ne la dificultat i la distància.

De moment s'actuarà en dotze camins, com el de Targasona, volta al Turó del Castell pel riu d’Estaüja, l'enllaç del camí de Sant Jaume i el de Vilanova de les Escaldes o en altres com aquest, situat a tocar el nucli de Cereja.
L’objectiu final és, doncs, oferir als veïns, veïnes i visitants un atractiu més.

La iniciativa inclou, també, la indicació del patrimoni i, així, per exemple, hi haurà senyals que marquin la presència de les cabanes de pastor que hi ha dins del recorregut d’aquests senders, i també de les fonts i d’altres elements arquitectònics.

Des de l'ajuntament han explicat que han intentat que la major part dels senders que es senyalitzaran passin per terrenys municipals.

El projecte compta amb dues fases repartides entre els anys 2021 i 2022. La inversió aproximada a la primera fase és de 35.000 euros, dels quals, bona part es destinarà a la senyalització. Més endavant, s'ubicaran alguns miradors amb els corresponents plafons informatius i bancs.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA