L’acte que ha donat el tret de sortida oficial a la Festa Major de Tremp ha estat el pregó, que enguany ha anat a càrrec de la metgessa cardiòloga de la Vall d’Hebron, Laura Dos Subirà. Amb arrels a Tremp i a Palau de Noguera, Dos Subirà va ser membre de la Comissió de Festes de la capital del Pallars Jussà i s’ha mostrat doblement il·lusionada de poder fer el pregó. D’una banda, com a trempolina, i de l’altra com a sanitària, en un any encara tant complicat per la pandèmia.

El pregó s’ha fet des de l’escenari que s’ha muntat a la zona de carpes de la plaça Catalunya, que és on s’han unificat la majoria d’actes com a mesura de prevenció contra el covid-19.

Durant el pregó, Dos Subirà ha evocat alguns records de la seva infància i joventut a Tremp i ha posat molt èmfasi en el que ha suposat la pandèmia per als sanitaris. També ha carregat contra els negacionistes i aquells que ofereixen falses cures i ha desitjat que, malgrat la situació de pandèmia, els trempolins i trempolines puguin gaudir d’una bona festa major.

Parlen al vídeo: LAURA DOS SUBIRÀ, METGESSA I PREGONERA DE TREMP - MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP