Aquest 8 de setembre Puigcerdà ha celebrat la festa de la seva patrona, la Mare de Déu de la Sagristia. L'ajuntament ha adaptat el programa d'activitats de la jornada per evitar aglomeracions, mantenint alguns actes, suspenguen-ne d'altres i programant-ne de nous. Així, la missa cantada a l'església Sant Domènec i les sardanes s'han mantingut, mentre que la cercavila de gegants i tradicional ofrena floral a la verge s'han suprimit del cartell. La nova proposta ha estat un concert familiar a la plaça del Call.

Si la previsió de pluja finalment no es compleix, a les deu de la nit tindrà lloc el tradicional castell de focs d'artifici al campanar de Santa Maria. Recordem que per la festa de l'estany el consistori va optar per suspendre els focs per la situació sanitària.

A diferència d'altres festes, on hi acostuma a haver molts visitants i segons residents, la festa de la Sagristia és de caire local.
De cares a la diada de l'11 de setembre, l'ajuntament puigcerdanenc manté l'aplec de Bell-lloc però ha suspès l'arrossada popular al poliesportiu, com ja va fer l'any passat.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ