Des del 2018, la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran organitza cada any un acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya en alguna localitat de la vegueria. Fins ara s’ha realitzat a Isona, Taüll i Oliana. Enguany, però, aquest acte institucional no es durà a terme a cap població sinó que es farà al refugi del Gall Fer, al Bosc de Virós, al Pallars Sobirà. Tal com han explicat des de la delegació, l’objectiu de fer-lo en aquest paratge de la Vall Ferrera és visualitzar la importància dels espais protegits, claus en la lluita contra el canvi climàtic, que en el cas de l’Alt Pirineu i Aran representen més del 40% del territori. A més, també es vol posar en valor l’excursionisme com a eina de divulgació i conservació del patrimoni natural de Catalunya. Així doncs, a l’acte s’hi vol fer confluir el medi natural, l'associacionisme i la cultura, representada per la literatura i la música. Concretament, l’acte, que es farà aquest divendres 10 a la tarda, comptarà amb una conferència de l'escriptor pallarès Pep Coll i amb l'actuació musical del guitarrista Soul Mountain.