Dos avaluadors de la UNESCO visitaran, del 14 al 18 de setembre, el Geoparc Orígens per realitzar la visita de camp de revalidació. El Geoparc va ser designat el 2018 i aquestes revàlides s’han de passar cada 4 anys per tal que la UNESCO constati que el projecte s’està realitzant. Durant els dies d’estança es visitaran diferents novetats i avenços que el Geoparc ha realitzat en termes de conservació del patrimoni, recerca, educació, visibilitat i desenvolupament sostenible. L’itinerari preveu trobades amb experts locals del Geoparc Orígens així com visites a diferents museus i centres d’interpretació com són la nova oficina de turisme de la Pobla de Segur o el nou centre d’interpretació de Vilanova de Meià. A més, es mostraran les millores a les georutes del Geoparc o els nous panells i mesures de conservació al jaciment d’Orcau-2, entre altres. En total, la visita preveu la participació dels diferents membres socis del Geoparc (19 municipis i dos consells comarcals) així com uns 50 agents clau i experts del territori, com ara els agents rurals.