La transhumància organitzada per la Fundació Miranda acaba els 4 dies de travessa amb l’arribada de 16 cavalls recuperats a Arsèguel. L’organització es dedica al benestar dels cavalls en llibertat, la prevenció d’incendis i la connectivitat del territori a través de la transhumància.

Vuit persones i dos guies han acompanyat a peu el ramat de cavalls recuperats des del Pla de l’Orri a l’Alt Berguedà fins a un nou espai de pastura a l’Alt Urgell.

El grup de gent que ha fet la transhumància són sòcies, padrines i voluntàries de la Fundació que han volgut viure l’experiència.

Les persones col·laboradores amb la Fundació tenen accés a activitats mensuals i un contacte molt més pròxim amb els animals.

La Fundació Miranda denuncia el difícil accés per trobar zones de pastura, ja que són considerats ramaders en extensiu, però no opten a cap ajuda perquè aquestes es destinen a la producció de carn.

Aquests setze cavalls recuperats, vigilats per la gossa pastora Merla, es quedaran ara a l’Alt Urgell per recuperar pastures i divulgar la connexió entre cavalls i persones per generar espais de salut.

Parlen al vídeo: ROSA GALINDO, PRESIDENTA FUNDACIÓ MIRANDA - AMANCI SOLANA, PARTICIPANT A LA TRANSHUMÀNCIA - MIREIA ARUS, PARTICIPANT A LA TRANSHUMÀNCIA - MARC GIRÓ, GUIA TRANSHUMÀNCIA FUNDACIÓ MIRANDA - LIA JAUMEJOAN, PADRINA FUNDACIÓ MIRANDA