Segons han avançat diferents mitjans de comunicació el Comitè Olímpic Internacional ja ha formalitzat la precandidatura per a la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern, Pirineus – Barcelona 2030.

La petició que va ser presentada a mitjans de juliol pel president del comité, Thomas Bach, ja ha rebut el suport del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, el president del govern d’Aragó, Javier Lambán i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Segons diversos mitjans aquestes autoritats ja haurien enviat les cartes de suport al projecte olímpic necessaries per començar el procés de diàleg amb les institucions.

Des de la delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran s’ha confirmat la creació de la taula territorial per donar veu a les zones implicades en el projecte.

El Govern remarca la voluntat de fer una consulta entre els agents del territori, ara s’ha de veure de quina manera es durà a terme.

La taula territorial està integrada per responsables dels Consells Comarcals de les zones implicades, representants de les diputacions i membres de l’ajuntament de Barcelona.

Parlen al vídeo: RICARD PEREZ, DELEGAT GOVERN ALT PIRINEU I ARAN