La Vall d’Àssua serà un dels escenaris que aquest cap de setmana acollirà el Senderi. Es tracta de la primera edició d’aquest festival de senderisme, que també transcorrerà pel Batlliu i per la mateixa població de Sort. El certamen se suma així als Festivals de Senderisme del Pirineu, que, com el que es va celebrar a la Vall Fosca a mitjans de juliol, pretén donar a conèixer el territori de la mà dels guies professionals que el coneixen. En el cas del Senderi, aquest començarà ja el divendres i s’allargarà fins diumenge. Aquesta primera edició comptarà amb un programa variat, amb algunes activitats adreçades especialment a famílies, com una caminada amb rucs per la Vall d’Àssua, una pujada al Tossal de Torena o una activitat que lliga la natura de la Vall d’Àssua i l’art contemporani de Sant Víctor de Seurí. També hi haurà una caminada per descobrir els vins i formatges de Sort, una activitat d’alta muntanya a l’accés al Parc Nacional des de Mainera, un sopar amb observació astronòmica a Sant Josep d’Olp i una Caminada Popular que recorrerà els camins de la novel·la “Pedra de Tartera” de Maria Barbal. A més, s’aprofitarà el marc del festival per presentar el Llibre-Guia “del Montsec a les Valls d’Àneu seguint els indrets d’una guerra” de Manel Gimeno i oferir una formació en tècniques de comunicació per a guies professionals.