On avui hi ha l’edifici que acull l’Ajuntament de Senterada i el centre de salut hi havia ubicada fins l’any 1972 la darrera escola que va haver-hi al municipi. Les anteriors instal·lacions s’ubicaven en unes cases ja desaparegudes, a la confluència dels rius Flamissell i Bòssia, que s’afegien a les escoles que va haver-hi durant un bon grapat d’anys als nuclis de Naens i Cérvoles. Tot plegat ha quedat recollit i documentat gràcies a la minuciosa feina que ha fet els darrers anys la historiadora local Guillermina Subirà per crear l’exposició “Escoles del municipi de Senterada 1845-1972”.

La documentació l’ha extret, principalment, de l’Arxiu Comarca del Pallars Jussà. Pel que fa al material, n’hi ha que és original de l’antiga escola de Senterada i es conservava en algunes cases del poble.

L’exposició, situada a la sala d’actes de l’Ajuntament de Senterada, es va posar en marxa a principi d’agost i ja hi ha passat unes 300 persones. Es podrà visitar fins a finals de setembre.

Parlen al vídeo: GUILLERMINA SUBIRÀ, COMISSÀRIA DE L’EXPOSICIÓ