La Vall de Boí ha acollit aquest estiu a un gran nombre de visitants. Això s’ha traduït, entre altres coses, en el fet que el conjunt romànic de la vall ha trencat totes les previsions i ha superat el nombre d’assistents dels anys previs a la pandèmia. Així, entre juliol i agost han passat per les esglésies 62.021 persones, quan en el mateix període del 2019 van fer-ho 55.295 persones i el 2018, 53.545.

L’església que ha rebut més visitants, tant el juliol com a l’agost, ha estat Sant Climent de Taüll, entre altres qüestions perquè és on hi ha el mapping que recrea les pintures romàniques que van ser arrancades. Excepte en els casos de l’Assumpció de Cóll i Santa Maria de Cardet, la resta d’esglésies es mantenen obertes, tot i que en alguns casos, amb horaris més limitats. Les visites diàries, doncs, es mantenen a Sant Climent i Santa Maria de Taüll, a Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, la Nativitat de Durro i a Sant Feliu de Barruera.

Parlen al vídeo: SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ