Peramola acull fins al 12 de setembre l’exposició ‘El Ball de Bastons a les Terres de Lleida’ que inclou fotografies i vídeos dels Bastoners i Grups de Danses de Peramola. La mostra ha estat creada per la Coordinadora de ball de bastons a Catalunya amb la col·laboració de la Generalitat.

Actualment una desena de municipis a Ponent segueixen tenint Ball de Bastons. Els bastoners de Peramola van començar el 1963, de fet la seva presidenta, la Dolors Espluga, és la balladora que porta més anys en actiu de tota la província.
L’exposició destaca la importància de les coreografies i la música en el ball de bastons, es remarca que a Peramola s’utilitzava l’orquestra que es contractava per les festes a l’inici. Actualment s’utilitza música gravada.

Els Bastoners de Peramola han volgut completar la mostra amb objectes i rècords propis que han anat acumulant després de gairebé 60 anys d’existència. La gran majoria de membres que són jovent fa pensar que la tradició al municipi està garantida durant anys.

La mostra es pot visitar de dilluns a divendres dins l’horari d’obertura de l’ajuntament i els festius d’11h a 14h i de 17h a 19h.

Parlen al vídeo: JESÚS BACH, REGIDOR CULTURA AJUNTAMENT PERAMOLA