El poble d’Estana, al municipi de Montellà i Martinet, ha restringit el pas de vehicles per l’interior del nucli durant tot aquest mes d’agost per tal d’evitar les concentracions de vehicles que es produïen altres anys en aquesta època.

Es tracta d’una zona molt concorreguda durant els mesos d’estiu perquè és el punt més proper per arribar a peu a Prat de Cadí, un dels llocs més atractius i accessibles de la serra del Cadí.

Fins ara l’aparcament habitual estava situat més amunt del nucli, a Coll de Pallers, i això obligava a tots els vehicles a creuar pel mig del poble. A més, quan s’omplia, molts vehicles quedaven mal estacionats.

És per això que l’ajuntament ha habilitat un aparcament en un terreny abans d’arribar al poble, cedit per un particular, i hi ha instal·lat senyalitzacions en col·laboració amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró.

La prohibició de circular per dintre el poble és des de les 9h del matí fins a les 17h de la tarda, i d’aquesta manera es permet accedir-hi a les persones que vulguin matinar per fer una activitat més llarga.

Inicialment es va plantejar restringir la circulació a tota la carretera des de Martinet i posar un bus llançadora, però es va descartar a petició dels restaurants de la zona.

Ara la restricció es mantindrà fins al 12 de setembre, i es vol tornar a aplicar l’any que ve i en els moments de més afluència de gent. Altres municipis de Cerdanya com Lles han adoptat mesures similars.

Parlen al vídeo: JOAN GARRETA, PRESIDENT EMD DE VÍLLEC I ESTANA - ROGER LÓPEZ, VISITANT