Una trentena de persones han participat aquests darrers cinc dies en les primeres Jornades de Formació de Gossos de Recerca de Persones que s’han fet a la Vall de Boí. Hi han assistit sobretot Bombers, vinguts d’arreu de l’Estat espanyol, i també alguna persona a títol individual que s’ha volgut formar en aquesta matèria. Les pràctiques s’ha centrat en les modalitats de venteig i rastre.

Aquestes són les primeres jornades d’aquest tipus que s’organitzen a la Vall de Boí. S’ha triat aquesta destinació, entre altres coses, perquè presenta un clima suau molt adient per fer treballar als gossos.

La recerca de persones perdudes o desaparegudes amb gossos entrenats es una activitat que a Catalunya desenvolupen de manera professional els Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra i que és de gran utilitat en les recerques. La Unitat Canina de Bombers de la Generalitat compta amb 15 gossos de les dues modalitats.

Parlen al vídeo: ERNEST CAPDEVILA, BOMBER I ORGANITZADOR DE LES JORNADES - SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ