La zona del Pla de Galliner i el càmping Gasset, al municipi de Talarn, bullen aquests dies d’agost gràcies a la presència de turistes i també de veïnes i veïns del Pallars Jussà que hi van per banyar-se al pantà de Sant Antoni o fer un àpat al restaurant que hi ha. L’auge turístic d’aquest indret va començar als anys seixanta del segle passat, amb l’arribada dels primers turistes holandesos. Tot plegat ha quedat reflectit en una exposició que han preparat els estudiosos locals Sisco Farràs, Arcadi Castilló i Josep Rossell, i que s’ha instal·lat al restaurant del Pla de Galliner.

Com a anècdota, s’explica que el pla de Galliner va ser el primer lloc del Pallars Jussà on s’hi va veure un bikini, un fet que va ser tota una efemèride entre la societat pallaresa dels anys 60. I és que la presència d’estrangers al pla de Galliner no estava renyida amb l’afluència de gent de la comarca.

L’exposició consta d’uns textos explicatius i d’unes fotografies i postals de l’època extretes de diversos fons particulars i d’oficines de turisme.

Parlen al vídeo: SISCO FARRÀS, COAUTOR DE L’EXPOSICIÓ - ARCADI CASTILLÓ, COAUTOR DE L’EXPOSICIÓ