La plataforma Stop Jocs Olímpics ha anunciat que prepara una mobilització contra la candidatura olímpica dels Pirineus pel 2030. L'acte encara s'ha de concretar però serà una marxa i es farà Cerdanya a finals d’octubre. Avui la plataforma s'ha presentat en públic a Bellver i han explicat que estan reunint suports de càrrecs públic, esportistes i científics.

La plataforma Stop Jocs Olímpics s’ha presentat avui públicament a Bellver i han anunciat que preparen una mobilització per finals d’octubre per tal de mostrar el rebuig a la candidatura perquè el Pirineu aculli les Olimpíades d’Hivern l’any 2030. Properament concretaran el format de la mobilització, però ja han avançat que serà una marxa i que es farà a Cerdanya.

Avui han presentat les seves demandes més concretes: aturar el desdoblament de la C16 i el projecte de Coll de Pal; i fer una consulta ciutadana amb una pregunta clara.

Afegeixen que a la consulta hi han de participar, a banda de la població de l’Alt Pirineu i l’Aran, els habitants del Berguedà i el Ripollès, perquè també es veurien afectats pel projecte.

Des de la plataforma argumenten que cal un canvi de model, però que això no vindrà amb una Jocs Olímpics, que creuen que agreujaran problemes existents com l’accés a l’habitatge i al mercat laboral.

La plataforma, que ha impulsada per l’Esquerra Independentista, vol aglutinar suports entre tots els veïns i veïnes i els actors socials afectats pel projecte olímpic, i per ara afirmen que ja han teixit contactes amb càrrecs públics d’altres formacions, i persones de l’àmbit esportiu i científic.

Parlen al vídeo: BERNAT LAVAQUIOL, PORTAVEU PLATAFORMA STOP JJOO - HELENA GUILLÉN, PORTAVEU PLATAFORMA STOP JJOO